Att köpa en kanin från vår kaningård

Pris på våra dvärgvädursungar varierar.

Våra kaninungar är inte öronmärkta när de flyttar till sina nya ägare. De säljes med härstamningsbevis med information om vilka kaniner som finns bakåt i släktträdet. Eftersom jag själv inte är intresserad av utställning säljs inga utställningsdjur med stamtavla.De är bettfelskontrollerade och jag skulle aldrig avla på kaniner som har anlag för bettfel. Jag har hittills aldrig haft någon kanin med bettfel i kaningården. Klorna är också klippta när ungen flyttar och jag visar gärna hur man gör det på sin kanin.

Kaninungar flyttar runt 8 veckors ålder, det finns alltid möjlighet att komma och hälsa på tidigare men de bor kvar hos sin mamma tills de är ca 8 veckor.

Från ca 4 - 5 veckors ålder går det att tinga en kaninunge, då vet jag oftast om någon ska stanna hos oss i kaningården eller inte och jag är oftast säker på kaninens kön. Jag har en intresselista där man kan anmäla sitt intresse för en kanin och vill man tinga en kaninunge tar jag ut en tingningsavgift på halva köpesumman. Först när tingningsavgift är betald kontant eller till mitt konto är kaninen tingad. Tingningsavgift betalas inte tillbaka om du ångrar ditt köp.

Kaninungar hämtas hos mig i Örebro, jag har ingen möjlighet att hjälpa till med transport om jag inte själv ska åka någonstans och ev kan ta med kaninen till en köpare. Annan transporthjälp ombesörjes av köparen.

Jag har ingen möjlighet att erbjuda att ta hand om kaniner när du/ni ska resa bort, har fullt upp med mina egna och har varken plats eller extra burar till fler kaniner.   

Jag säljer inga kaniner till dig under 18 år utan kontakt med målsman.

 

Mina kaninungar säljes med följande garanti:

- de är enligt min vetskap fullt friska

- om en unge dör inom 14 dagar efter inköpsdatum erbjuds du pengarna tillbaka alternativt en ny kaninunge om jag har och om du önskar.

 

Våra kaninungar säljs med härstamningsbevis.

Skillnad på härstamningsbevis och stamtavla:

Att köpa kanin med stamtavla:

Kaninen är alltid öronmärkt eller ringmärkt. Kaninen går att ställa ut på kaninutställning.

Att köpa kanin med härstamningsbevis:

Kaninen är inte märkt. Kaninen går INTE att ställa ut på kaninutställning.

Jag säljer bara kaninungar till seriösa köpare och definitivt inte till djurmat eller annat!

Våra kaninungar är alltid väl hanterade, de är vana vid båda barn och hund. Vi gör allt vi kan för att kaninungarna ska bli så sociala och trevliga som möjligt, håller på mycket med dem under hela uppväxten hos oss. Det stora ansvaret för att få en tam och social kanin ligger dock hos köparen, håll på mycket med din nya familjemedlem från början så är chanserna stora till en härlig vän!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

03.07 | 17:15

Hej! Jag är intresserad av en hona med harmoniskt och lugnt temperament. Gärna unge till mamma Holly och pappa Zimba. Med vänliga hälsningar Mikaela

...
27.01 | 16:27

Maila mig på stina.bagenvik@gmail.com 😊

...
27.01 | 13:48

Hejsan! Vi är en familj som letar efter en till kompis till min kanin.
Kastrerad hane är han.
Du kan gärna höra av dig om vilken färg på alla, gärna hona.

...
19.10 | 19:00

Hej😊Skicka ett mail till mig stina.bagenvik@gmail.com så får vi kontakt.

...
Du gillar den här sidan